SMINKTETOVÁLÁSRÓL


Kérlek, az alábbi információkat olvasd el figyelmesen, így megkönnyítheted a közös munkánkat, valamint megtalálhatod a válaszokat a leggyakoribb kérdésekre is!

Mi a legmegfelelőbb időpont a tetoválás elkészítésére?
A Tetoválás után 3 hétig tilos uszodába, szaunába menni, valamint szoláriumba és közvetlen napra is. Ezért célszerű nagyobb nyaralás, vagy wellness előtt minimum 3 héttel megejteni a tetoválást.
Hogyan készülhetsz fel a tetoválásra?
- Tetoválni kizárólag egészséges bőrfelületre szabad, így az előtte lévő pár napban ne tartózkodj tűző napon, ne szoláriumozz, hogy elkerüld az esetleges leégést.
- Alkohol fogyasztása a tetoválás előtti és az azt követő 24 órában szigorúan tilos!
- Fájdalomcsillapitó bevétele is tilos, a fájdalomtól nem véd meg (helyi érzéstelenítésre van szükség), viszont vérzékenységet okozhat!
- Pár órával a sminktetoválás előtt már nem javasolt a kávé, vagy energiaital fogyasztása sem, mivel felviheti a vérnyomást, ami a tetoválásnál nem előnyös!
- A tetoválandó bőrfelületet a tetoválás előtti pár napban, kérlek fokozottan ápold, hidratáld! Ez különösen szükséges ajaktetoválás esetén!
- Amenyiben herpeszre hajlamos vagy, ezt mindenképp jelezd felém időben, hogy megbeszéljük, mivel tudod megelőzni a kialakulását (Telviran szedése mellett jó eséllyel megelőzhető a herpesz kialakulása, így a tetoválás elvégezhető)!
- Jelenleg fennálló betegségeidről, rendszeresen szedett gyógyszereidről, illetve várandósságodról is mindenképpen tájákoztass kérlek, mert lehet olyan eset, amikor nem javasolt, esetleg tilos a tetoválás elvégzése!

Szemhéj tetoválás
- Szemhéj tetoválás előtt legalább 2-3 nappal el kell távolítani a műszempillát, ami a teljes gyógyulás után (kb. 2-3 hét) újra felrakható.
- Szemhéj plasztika után legalább 6 hónap elteltével válik tetoválhatóvá a szemhéj területe, de minden esetben ki kell kérni az orvos véleményét, jóváhagyását!
Ajaktetoválás
- Hialuronsavas szájfeltöltés után 1 hónappal válik tetoválhatóvá az ajak.
- Tetoválás előtti napokban/hetekben, kérlek fokozottan hidratáld és ápold az ajkaid, ez mindkettőnknek megkönnyíti majd a dolgát!
Bizonyos tényezők, betegségek befolyásolhatják, egyes esetekben kizárhatják a sminktetoválás lehetőségét, ezért nagyon fontos, hogy korrektül, őszintén tájékoztass az alábbiakról:
- várandósság
- szoptatás
- vérzékenység,
- véralvadásgátló (pl. Heparin, Aspirin) illetve vérhigító szedése
-cukorbetegség
-szív- és érrendszeri betegség, magas vérnyomás
-allergia (fémekre, érzéstelenítőre –pl.lidokain, latexre, gyógynövényekre, olajokra)
- hormonális problémák
- idegrendszeri problémák, betegségek

Az alábbi esetekben nem végezhető sminktetoválás: 

- terhesség
- szoptatás
- HIV fertőzöttség
- lázas állapot fennállása
- bármilyen fennálló fertőző betegség
- hepatits
- drog, alkohol és egyéb tudatmódosító szerek befolyásoltsága alatt lévő vendégen szintén nem végzünk sminktetoválást!

-18 éven aluliaknak szülői beleegyező nyilatkozat szükséges!
Tetoválás utáni teendők
Az elkészült tetoválást még a szalonban utóápolóval vékonyan bekenjük, majd a vendégnek ezt otthon is el kell végeznie a sminktetováló által ajánlott (esetleg tőle kapott) krémmel, naponta 3-4 alkalommal. Ez mindig tiszta kézzel történjen, koszos kézzel soha ne nyúljunk a tetovált felülethez, mert az könnyen elfertőződhet. A tetoválást követő 24 órában még előfordulhat, hogy a felület nedvedzik, savó távozik belőle. Ilyenkor nedves (de nem vizes!) vatta koronggal, vagy tiszta zsebkendővel itassuk fel óvatosan, de semmiképpen sem dörzsölve! Majd kenjük be újra az ajánlott krémmel vékonyan! A tetovált bőrfelületen először sokkal sötétebb lesz a szín, mert a pigment oxidálódik. Majd egy var réteg képződik rajta, ami szemöldöknél átlagosan 1 hét alatt esik le, a szájnál ez valamivel hamarabb, már a 3.-4. napon megtörténik. De ez természetesen egyén függő is!  A véglegesnek mondható színt nagyjából 4-6 hét alatt éri el a tetovált felület! Ezt a varas felületet kapargatni, esetleg a sebeket leszedni SZIGORÚAN TILOS! Egyrészt a varral együtt így a pigmentet is eltávolíthatjuk a bőrből, ami miatt foltosra gyógyulhat a tetovált felület, másrészt pedig ez hegesedéshez is vezethet! Legyünk türelmesek, és akkor hosszan tartó, szép eredmény lesz a jutalmunk!  
Tetoválást követő 2-3 hétben tilos az uszoda, szauna, szolárium használata, valamint a tűző napon tartózkodni! A tetoválás sosem ázhat fel, tehát mosakodás után szintén nem dörzsölve, óvatosan felitatva töröljük mindig szárazra a felületet! Ajak és szemhéj tetoválás után előfordulhat 1-2 napig duzzanat, de ettől nem kell megijedni, teljesen normális folyamat, szépen lassan leapad majd! SZÁRAZ hidegborogatással meg lehet támogatni a folyamatot! Gyakori lehet még érfali gyengeség esetén hematóma (véraláfutás) kialakulása, de ez valószínűleg már tetoválás közben előjön a szemhéjnál, illetve a száj körül. Ijesztő lehet, de pár nap alatt felszívódik majd. Viszont egyes esetekben ez a tetoválás abbahagyásával is járhat, mivel előfordulhat, hogy a sminktetováló a véraláfutástól nem látja jól a kontúrokat, valamint a pigmentáltságot! Ilyen esetben a korrekció alkalmával lesz befejezve a munka, amire már Rutascorbin szedésével is rá lehet segíteni!
A varasodás után:
 Amikor az összes var leesik a tetovált felületről, akkor hirtelen úgy érezhetjük, hogy teljesen eltűnt a tetoválás! Ez természetesen nem így van, csak azalatt a pár nap alatt a szemünk megszokja a nagyon sötét eredményt, így a var eltűntével nagyon nagy a kontraszt. Ez is sötétedni fog még, és a szemünk is hozzászokik a sokkal természetesebb hatású végeredményhez! J Ahogy már fentebb is említettem, 4-6 hét szükséges ahhoz, hogy a pigment színe teljesen beérjen, utána mondhatjuk azt, hogy megkaptuk a végleges színt. Nagyjából ekkor következik a korrekció időpontja, ahol még mindig van lehetőség a színt sötétíteni, amennyiben a vendég úgy kívánja!
A korrekció
Korrekció alkalmával van lehetőség a szemöldök színének sötétítésére, ritkább esetben világosítására, nagyon minimális formai korrigálásra. A szemhéj kontúrjának minimális vastagítására, illetve ívének hosszítására. És az ajkak színének erősítésére is!

Azonban a korrekció nem tartalmazza a forma illetve a tetoválási technológia változtatását!
A rólunk oldal a weboldala alapvető leírását tartalmazza. Itt oszthatja meg az ügyfeleivel hogy miről fog szólni az oldala. Ezt a szöveg tetszés szerint szerkesztheti vagy átírhatja hogy arról szóljon amiről szeretné. Például bemutathatja hogy mióta van meg a vállalkozása, mitől különleges az ön cége, mik az alapvető értékei és még sok más.

A Rólunk oldalt az Oldalak fül Szerkesztés gombra kattintva szerkesztheti.